December 2009

Felle brand verwoest speeltoestel Beslooten Acker

09-09-2009 Een felle brand heeft een speeltoestel in het plantsoen op de hoek van de Suykers Acker met de Beslooten Acker in Heemskerk volledig in de as gelegd. De brand brak woensdagmiddag rond drie uur uit. Binnen enkele minuten stond het drie à vier meter hoge speeltoestel volledig in brand. Ook de rubberen tegels en een stuk groen gingen in vlammen op. Het vuur ging gepaard met dikke rookwolken die over de wijk Waterakkers trokken. Dit zorgde voor heel wat consternatie in de buurt. Bovendien trok de vuurzee veel bekijks.

De brandweer rukte met twee tankautospuiten uit, één uit Heemskerk en één uit Beverwijk. Met enkele stralen water wisten de brandweerlieden de brand onder controle te krijgen. De rubberen tegels zijn met een laag schuim afgedekt, zodat het vuur niet opnieuw kon oplaaien. Na ruim drie kwartier kon de brandweer terug naar de kazerne. Het speeltoestel is door de brand volledig verwoest. De schade loopt in de tienduizenden euro’s. De politie gaat uit van brandstichting en stelde direct een onderzoek in.

Update 10-09-2009: Bij de brand in het speeltoestel aan de Suykers Acker zijn woensdagmiddag drie verdachten aangehouden. Dat maakte de politie donderdag bekend. Het gaat om drie jongens in de leeftijd van 12 en 13 jaar. Zij komen allemaal uit Heemskerk.

 
Twitter

112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0
112ijmond Nu online: Twee doden aangetroffen in woning A. Le Notrelaan Velserbroek - https://t.co/M5ZpWsjDis

Facebook