Augustus 2010

Verdachten van nachtelijke brandstichting opgepakt

Brandstichting_nacht1-200HEEMSKERK – De politie heeft maandagnacht drie verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting in Heemskerk. Rond half twee meldde een oplettende getuige dat een paar jongens zich verdacht ophielden bij een papiercontainer aan de Commandeurslaan. Even later werd gemeld dat de container in brand stond. De brandweer is gealarmeerd om de containerbrand te blussen. Agenten zijn intussen op zoek gegaan naar mogelijke brandstichters en zagen na enig zoeken dat drie jongens zich hadden verstopt in de bosjes bij het zwembad. Toen de jongens werden aangesproken gingen ze er vandoor. Het dreigement dat een politiehond zou worden ingezet, leverde niets op.

Na een korte achtervolging konden de verdachten worden aangehouden. Het bleek te gaan om drie Heemskerkers van 17, 19 en 19 jaar. Bij hun aanhouding bleek dat de jongens in het bezit waren van aanstekers. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt hun rol in de brandstichting en onderzoekt ook of ze mogelijk bij meer brandstichtingen betrokken zijn geweest.

De laatste dagen zijn er verschillende nachtelijke brandjes geweest in Heemskerk. Vooral containers moesten het ontgelden, maar ook ging bijvoorbeeld aan de Doornenburg een motor tegen een woning in vlammen op.

 

Twitter

112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0
112ijmond Nu online: Twee doden aangetroffen in woning A. Le Notrelaan Velserbroek - https://t.co/M5ZpWsjDis

Facebook