Oktober 2010

Zomerdag eindigt met hevig noodweer: brandweer druk

10-07-10_Zonsondergang_IJmond_02-200IJMOND – Een snikhete zomerdag werd zaterdag afgesloten met hevig noodweer. Liep overdag de temperatuur op tot boven de dertig graden, ’s avonds sloeg het weer compleet om. Onweer ging gepaard met enorme regenbuien en stevige windvlagen. Binnen korte tijd stonden straten blank en liepen woningen onder water. Bij de brandweer regende het telefoontjes, veelal vanwege wateroverlast of blikseminslag. De korpsen van Heemskerk, Beverwijk, Velsen en Uitgeest moesten tientallen keren uitrukken voor incidenten als gevolg van het noodweer, vooral voor wateroverlast.

 

Omstreeks tien uur ’s avonds was de weeromslag een feit. Donkere regenwolken verdreven de zon, zo was te zien vanaf de oever van het Noordzeekanaal. Enkele seconden later vielen dikke druppels naar beneden.

10-07-10_Zonsondergang_IJmond_01-border

10-07-10_Zonsondergang_IJmond_02-border 

Niet veel later kwamen de eerste hulpaanvragen bij de meldkamer binnen. De Brandweer Beverwijk moest onder meer uitrukken voor wateroverlast naar de Noorderkade, Beverhof, Graaf Florislaan, Bleriotlaan en de Zuiderkade. De Brandweer Heemskerk rukte uit naar de Italiëlaan, Laan van Assumburg en de Antonie Verherenstraat. Bij een flat aan de Luxemburglaan kwam zoveel water in de liftschacht terecht, dat er kortsluiting in de lift ontstond. Er werd zelfs gevreesd dat er brand uit zou breken. De brandweer heeft hier de lift veiliggesteld.

10-07-10_Kortsluiting_Luxemburglaan_02-border

10-07-10_Kortsluiting_Luxemburglaan_03-border

10-07-10_Kortsluiting_Luxemburglaan_04-border

10-07-10_Kortsluiting_Luxemburglaan_05-border

Reportage: Niels Folkers & Mike Bergshoeff

Twitter

112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0
112ijmond Nu online: Twee doden aangetroffen in woning A. Le Notrelaan Velserbroek - https://t.co/M5ZpWsjDis

Facebook