Zwaar vuurwerk aangetroffen, man aangehouden

politie200HEEMSKERK - Het Regionaal Milieuteam van de politie Kennemerland heeft dinsdagochtend bij een 21-jarige inwoner van Heemskerk een hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. Dat meldt de politie in een persbericht. Het gaat om zogenaamde mortieren, in een omvang tot 6 inch, dat is ongeveer 15 centimeter. De partij bestond uit 117 van deze mortieren en had een gewicht van 70 kilo. Het vuurwerk lag opgeslagen op de zolder van een opslagloods. Eveneens werd een aantal lanceerbuizen voor dit vuurwerk meegenomen. Het betreft hier professioneel vuurwerk, dat alleen door gediplomeerde 'bezigers' met vergunning mag worden afgestoken.

De gevaarsaspecten van dit vuurwerk zijn dan ook aanzienlijk. Verkeerd gebruik kan leiden tot enorme schade, maar ook zwaar lichamelijk letsel. Er zijn zelfs incidenten met dodelijke afloop bekend. Op het bezit van dit vuurwerk, maar ook de handel daarin en het gebruik ervan, staan fikse straffen, tot gevangenisstraf aan toe.

De politie is actief bezig met het opsporen van zwaar illegaal vuurwerk. Vaak wordt het niet goed en zelfs in woonwijken opgeslagen. De politie vraagt mensen die op de een of andere manier informatie hebben over illegaal vuurwerk, zich te melden via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

DSC_2170-border

DSC_2183-border

Foto's: Politie Kennemerland

Twitter

112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0
112ijmond Nu online: Twee doden aangetroffen in woning A. Le Notrelaan Velserbroek - https://t.co/M5ZpWsjDis

Facebook