Redders drie keer in actie voor surfers in problemen

Surfer4-200WIJK AAN ZEE – Redders van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), station Wijk aan Zee moesten zondagmiddag maar liefst drie keer in actie komen, vanwege surfers in de problemen. Tegen half drie kwam de eerste melding binnen van een surfer in nood, nabij de Noordpier. Na deze inzet was het rond vier uur opnieuw raak, ditmaal was een kitesurfer in problemen geraakt aan de kust nabij de strandopgang Relweg. Ook de Reddingsbrigade Wijk aan Zee en de ambulancedienst spoedden zich ditmaal ter plaatse. 

De Reddingsbrigade meldt dat de kitesurfer in kwestie al door een andere kiter geholpen was. Hij was gelukkig ongedeerd, en de gearriveerde hulpdiensten konden weer terugkeren. Even na half zes kwam de derde melding binnen en moest de reddingboot van de KNRM gelanceerd worden. De KNRM laat weten dat de aflandige wind een rol heeft gespeeld bij het ontstaan van de noodsituaties.

Surfer1-BorderMaker

Surfer2-BorderMaker

Surfer4-BorderMaker

Surfer5-BorderMaker

2013-04-14 Strand 01-BorderMaker

2013-04-14 Strand 02-BorderMaker

Foto's: Bjorn Muskee & Niels Folkers

Twitter

112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0
112ijmond Nu online: Twee doden aangetroffen in woning A. Le Notrelaan Velserbroek - https://t.co/M5ZpWsjDis

Facebook