Teveel aan zuurstof gemeten in Beverwijks appartement

NF-1788-200BEVERWIJK – In een appartement aan de Meerstraat in Beverwijk is vrijdagavond een onverklaarbare ontdekking gedaan. De brandweer meette daar namelijk een zuurstofgehalte van ruim 23% in de lucht, waar 21% de standaard is. De hulpdiensten waren even daarvoor gealarmeerd, nadat een bewoner een vreemde (gas)lucht rook in het appartementencomplex op de hoek van de Meerstraat met de Nieuwstraat. Enkele bewoners moesten daarop uit voorzorg hun woning verlaten en de Meerstraat en de Nieuwstraat werden gedeeltelijk afgesloten door de politie.

 

Brandweermensen verrichtten diverse metingen in het gebouw en de appartementen. Er werd geen gas of andere gevaarlijke stoffen gemeten, maar de meetapparatuur gaf wel een verhoogde concentratie zuurstof aan. Een Officier van Dienst en een Adviseur Gevaarlijke Stoffen werden daarop ingeschakeld om te beoordelen welke consequenties dit heeft voor de bewoners.

Na overleg werd geconcludeerd dat er geen direct gevaar bestond voor de gezondheid. De bewoners mochten daarop weer terugkeren naar hun woningen. Wel houdt de brandweer ter controle nog contact met hen. De brandweer kon vanavond geen verklaring geven voor de verhoogde concentratie zuurstof, wel is duidelijk dat dit hoogst opmerkelijk is.

NF-1785-BorderMaker

NF-1788-BorderMaker

NF-1793-BorderMaker

NF-1797-BorderMaker

NF-1798-BorderMaker

NF-1806-BorderMaker

NF-1816-BorderMaker

NF-1819-BorderMaker

NF-1820-BorderMaker

Foto's: Niels Folkers

Twitter

112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0
112ijmond Nu online: Twee doden aangetroffen in woning A. Le Notrelaan Velserbroek - https://t.co/M5ZpWsjDis

Facebook