Hulpactie voor surfers in problemen langs kust Wijk aan Zee

Klein 2WIJK AAN ZEE/VELSEN-NOORD – Op de noordzee tussen de Noordpier in Velsen-Noord en Wijk aan Zee hebben diverse hulpdiensten een zoekactie op touw gezet, na een melding dat twee kitesurfers in problemen zouden verkeren. Onder meer een reddingboot en een kusthulpverleningsvoertuig van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een helikopter van de Kustwacht en de politie zochten daarop de kustlijn af. Ook de reddingsbrigade van Wijk aan Zee was gealarmeerd.

 

Uiteindelijk werd rond half vijf ten minste één persoon gevonden. Het slachtoffer is door de reddingsboot meegenomen. Een tweede slachtoffer is door een derde surfer naar de kant gebracht. Met het kusthulpverleningsvoertuig is deze onderkoelde surfer vervolgens vanaf het strand bij de Noordpier naar de parkeerplaats vervoerd. Daar is de zorg voor het slachtoffer overgenomen door de inmiddels gealarmeerde ambulancedienst. Over de toestand van het slachtoffer is niets bekend. De SAR-helikopter van de kustwacht heeft een aantal zoekslagen gemaakt om uit te sluiten dat er nog meer slachtoffers waren.

WAZ 21

WAZ 20

WAZ 19

WAZ 18

WAZ 16

WAZ 15

WAZ 14

WAZ 13

WAZ 12

WAZ 11

WAZ 10

WAZ 09

WAZ 07

WAZ 05

WAZ 04

WAZ 03

WAZ 02

WAZ 01

Foto's: Mike Bergshoeff en Niels Folkers

Twitter

112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0
112ijmond Nu online: Twee doden aangetroffen in woning A. Le Notrelaan Velserbroek - https://t.co/M5ZpWsjDis

Facebook