Opnieuw massale politie-inzet in Velsen-Noord

DSC 4192-200VELSEN-NOORD – De politie is woensdagavond massaal uitgerukt naar Velsen-Noord. Na een melding tegen half negen spoedden diverse politie-eenheden waaronder een hondengeleider zich naar het dorp. In de omgeving van het Stratingplantsoen werd een onderzoek ingesteld. Op dit moment is nog onbekend wat de aard van de melding was, en waar de agenten exact naar op zoek waren. Eveneens is onduidelijk of er aanhoudingen zijn verricht. Een politiewoordvoerster kon woensdagavond nog geen nadere informatie verschaffen over het voorval. 

Het is de laatste tijd erg onrustig in Velsen-Noord. Afgelopen weken deden zich diverse incidenten voor in het dorp, waaronder de volgende voorvallen:

13-07 - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd 23-jarige man uit Velsen-Noord aangehouden in de Duinvlietstraat, die onder invloed van alcohol had gereden en in het bezit was van een wapenstok. De man, die zich recalcitrant gedroeg, bleek bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben.

11-07 - Vorige week donderdagavond werden na een achtervolging twee mannen aangehouden. De politie had even daarvoor een melding gehad dat er geschoten waren gehoord in de Bornstraat, en zag niet veel later een auto met hoge snelheid rijden op de Grote Hout- of Koningsweg. Na een achtervolging stopte deze auto op de Duinvlietstraat. Beide verdachten, bekenden van de politie, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De auto is in beslag genomen. Er werden geen wapens aangetroffen. De bestuurder reed zonder rijbewijs en had ook nog een vonnis openstaan die hij moet uitzitten.

02-06 – Vorige maand vond op de Wijkerstraatweg een vechtpartij plaats, waarbij een man in zijn rug gestoken werd. Twee verdachten werden opgepakt.

29-05 – De maand ervoor werd na een incident in de Bornstraat een man aangehouden. Diverse politie-eeheden waren toen naar het dorp gespoed. De exacte omstandigheden van het voorval zijn niet bekend.

28-05 – Een dag eerder vond op het Stratingplantsoen een schietincident plaats. Vanuit een auto zou zijn geschoten, waarbij gelukkig niemand geraakt werd.

Diverse incidenten worden nader onderzocht. De politie neemt nieuwe meldingen in Velsen-Noord zeer serieus en de wijk krijgt de aandacht die het verdient.

DSC 4187-BorderMaker

DSC 4189-BorderMaker

DSC 4191-BorderMaker

DSC 4192-BorderMaker

DSC 4193-BorderMaker

DSC 4195-BorderMaker

Foto's: Niels Folkers

Twitter

112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0
112ijmond Nu online: Twee doden aangetroffen in woning A. Le Notrelaan Velserbroek - https://t.co/M5ZpWsjDis

Facebook