Jongen op scooter pleegt twee tasjesroven in Beverwijk

Politie Jeep-200BEVERWIJK - De politie kreeg donderdagavond rond 19.00 uur een melding dat een vrouw in de Strick van Linschotenstraat was beroofd van haar tas. Een knaap op een scooter was naast haar komen rijden en had de tas met inhoud, waaronder portemonnee en mobiele telefoon, eruit gegrist. De knaap is er in onbekende richting vandoor gegaan. Hij reed op een een lichte scooter en hij had het kentekenplaatje onleesbaar gemaakt. De jongen was ongeveer 16 jaar, blanke huidskleur, droeg een donkere helm en donkere kleding. De politie heeft direct een zoekactie op touw gezet.

Er is tevens een Burgernetactie opgestart na deze melding, maar alle inzet heeft nog niet tot een aanhouding geleid. Wel zou er een ongeveer een half uur voor deze beroving, een soortgelijke melding van een poging beroving op de Sint Aagtendijk zijn geweest. De politie is op zoek naar de dader en heeft vrijdag ook een buurtonderzoek gehouden in de Strick van Linschotenstraat.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de politie in Beverwijk via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Na de tasjesroven werd op diverse plaatsen in Beverwijk een onderzoek ingesteld:

2013-05-02 Beverwijk 01-BorderMaker

2013-05-02 Beverwijk 03-BorderMaker

Buurtonderzoek Strick-BorderMaker

Politie Jeep-BorderMaker

Foto's: Niels Folkers & Bjorn Muskee

Twitter

112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0
112ijmond Nu online: Twee doden aangetroffen in woning A. Le Notrelaan Velserbroek - https://t.co/M5ZpWsjDis

Facebook