Vier verdachten van ramkraken door de politie aangehouden

DSC 5703-200BEVERWIJK, HEEMSKERK – De politie heeft dinsdagochtend vier mannen aangehouden in de leeftijd van 20 tot en met 33 jaar uit Beverwijk, Heemskerk en Assendelft. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij twee ramkraken, een brandstichting en vijftien diefstallen van dure auto’s. Eén van de delicten waarvan het viertal verdacht wordt, is de nachtelijke ramkraak op een sportwinkel in de Zeestraat in Beverwijk op 29 augustus van het vorig jaar. De schade na deze ramkraak was enorm.

 

Ook een supermarkt in Assendelft en een autobedrijf in Zaandam waren doelwit, evenals een vijftiental auto's die in het land gestolen werden:

Assendelft: In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 januari 2012 werd de pui van supermarkt Deen geramd aan de Dorpsstraat in Assendelft. De daders reden met een gestolen auto de supermarkt in, dwars door de voorpui. Vermoedelijk werden zij gestoord door de politie en gingen er vervolgens vandoor op een scooter. Er werd bij deze ramkraak niets weggenomen.

Beverwijk: Een sportwinkel op de Zeestraat in Beverwijk werd op 29 augustus vorig jaar de dupe van een ramkraak. Die donderdagochtend werd rond 03.00 uur de pui van de winkel geramd en voor een groot bedrag aan kleding buit gemaakt. De bestelbus die gebruikt was bij de ramkraak bleef achter. De ravage was enorm en het incident zorgde voor veel commotie.

Zaandam: Twee van de vier mannen verdacht van een brandstichting op 18 december 2013 bij een autobedrijf aan de Grote Tocht in Zaandam. Hier werden negen auto’s in brand gestoken. De melding van deze brand kwam rond 00.20 uur bij de hulpdiensten binnen. Het duurde tot 03.45 uur tot de brandweer het vuur onder controle had. Het ging om een aanzienlijke brand, die ook oversloeg op het pand. Ook auto’s die daar binnen stonden raakten beschadigd.

Autodiefstallen: Ten slotte worden de mannen verdacht van vijftien diefstallen van auto’s die in het hele land werden gestolen. Dit jaar werden onder andere in het Noord Hollands kanaal bij Wormerveer een aantal gestolen auto’s teruggevonden.

De politie laat weten dat alle vier de verdachten  in verzekering gesteld zijn.

Zeestraat Beverwijk, 29 augustus:

DSC 5679-BorderMaker

DSC 5693-BorderMaker

DSC 5694-BorderMaker

DSC 5707-BorderMaker

DSC 5703-BorderMaker

Foto's: Archief - Niels Folkers

Twitter

112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0
112ijmond Nu online: Twee doden aangetroffen in woning A. Le Notrelaan Velserbroek - https://t.co/M5ZpWsjDis

Facebook