Politie vraagt aandacht voor moord in opsporingsprogramma's

20141106 liqui s2 19-200BEVERWIJK – De politie vraagt deze week in verschillende opsporingsprogramma’s aandacht voor het schietincident met dodelijke afloop, vorige week woensdagavond in Beverwijk. Op dinsdagavond besteedt het opsporingsprogramma ‘Opsporing Verzocht’ aandacht aan de moord op de 55-jarige Hans Nijman, die op woensdag 5 november omstreeks 20.40 uur om het leven kwam toen hij in zijn auto werd doodgeschoten op het Slangenwegje in Beverwijk. Ook RTV Noord-Holland besteedt aandacht aan deze zaak op woensdagavond in Bureau Noord-Holland.

 

Het slachtoffer had die avond van 18.00 tot 19.00 uur les gegeven in sportschool Cardio Fitness aan de Parallelweg en aansluitend van 19.30 tot 20.30 uur in sportschool De Meer aan de Meerstraat, beide in Beverwijk. Enkele minuten na beëindiging van zijn lessen, stapte hij in zijn auto die op het parkeerterrein tussen het Slangenwegje en de Meerstraat geparkeerd stond. Hier werd de auto onder vuur genomen. De politie houdt rekening met een afrekening in het criminele milieu.

Korte tijd later kreeg de politie melding van een auto die in brand stond op de Hofgeesterweg in Velserbroek. De auto brandde geheel uit. Mogelijk gaat het om de vluchtauto en zijn de daders hier overgestapt in een ander voertuig. Deze auto, een zwarte Volkswagen Golf, type R32, was voorzien van het kenteken 6-SZF-63. Het betrof een nagemaakte kentekenplaat, waarvan het origineel op een auto zit die niet in Nederland, maar in Spanje rijdt. De uitgebrande auto was in 2010 in Frankrijk gestolen.

Kijkersvragen

In de programma’s vraagt de politie om getuigen van het schietincident en van het in brand steken van de auto. Ook zoekt de politie getuigen die op 5 november of de dagen daarvoor verdachte personen of auto’s hebben gezien bij de sportscholen, op de vluchtroute tussen Beverwijk en Velserbroek of in de omgeving van de parkeerterreinen aan het Slangenwegje/Meerstraat of de Hofgeesterweg.
Bent u getuige of heeft u informatie, neem dan contact op met de politie op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op tel.nr. 0800-7000.

Passantenonderzoek

De politie maakt bekend dat woensdagavond bij de parkeerterreinen aan het Slangenwegje/Meerstraat en de Hofgeesterweg een passantenonderzoek zal worden gehouden.

20141105 bever 06-BorderMaker

20141106 liqui nacht 01-BorderMaker

20141106 beverzo 03-BorderMaker

20141106 liqui s2 30-BorderMaker

Foto's: Archief - Michel van Bergen

Twitter

112ijmond Nu online: Zeer grote brand in leegstaand pand De Schouw Velsen-Noord (fotoreportage) - https://t.co/PZnfQSLLPk
112ijmond RT @VRKennemerland: Op https://t.co/4Wzl9CpIcL vindt u een kaartje van de omgeving met het rookbeeld, advies voor dit gebied ramen en deure…
112ijmond Zeer grote brand in het gebouw De Schouw in Velsen-Noord. Brandweer is massaal aan het blussen. Veel rookontwikkeli… https://t.co/oguaMFP0TZ
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt het Gildenspoor op in Velsen-Noord - https://t.co/aBJ95P6Zjo
112ijmond Nu online: Fietser ernstig gewond na aanrijding met auto op de Baanstraat Beverwijk, traumahelikopter geland - https://t.co/jpMLb8GY7Q

Facebook