Open dag brandweerpost Heemskerk op zaterdag 20 september

09-06-12 Brw Hmk 13-200HEEMSKERK - De Brandweer Kennemerland, post Heemskerk organiseert aanstaande zaterdag 20 september  een open dag bij de kazerne in de Cornelis Groenlandstraat 48 in Heemskerk. De inwoners van Heemskerk en andere belangstellenden kunnen vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur zien wat de brandweer allemaal in huis heeft. De open dag heeft als thema ‘samenwerking’. Naast de brandweer zijn Politie, Ambulance, Rijkswaterstaat, Dierenambulance, EHBO vereniging, Stichting AED Heemskerk en Reddingsbrigade Heemskerk aanwezig.

 

Rondom en in de brandweerkazerne staan brandweervoertuigen opgesteld, waaronder twee tankautospuiten, een slangenwagen, een autoladder, een 4x4 voertuig met duinaanhanger en een regionaal haakarmvoertuig met 2,5km aan slangen. Ook de andere diensten zullen hun materialen tentoonstellen en hier uitleg over geven.

Verder is er een voorlichtingskraam van de afdeling Preventie van de Brandweer Kennemerland en de Nederlandse Brandwondenstichting. Als u in het dorp zaterdag een brandweervoertuig ziet rijden, dan heeft u de mogelijkheid om met deze auto mee te rijden naar de brandweerkazerne!

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur zijn er verschillende demonstraties, waarvan de eerste al om 10.00 uur begint. Bij de kazerne zijn diverse demonstraties zoals een ongeval met twee auto’s. Bezoekers kunnen de ervaring opdoen wat er gebeurt als er een brand zou zijn in de eigen woning in een speciaal daarvoor geprepareerde container. Verder zijn er ‘de vlam in de pan’ , ‘de ontploffende gasflesjes’, Ram de Vlam voor de kinderen en de mogelijkheid om met kleine blusmiddelen een brand te blussen. Ook de jeugdbrandweer is aanwezig; kinderen kunnen daar hun spuitdiploma halen.

De organisatie heet u van harte welkom en belooft er een spectaculaire dag van te maken!

09-06-12 Brw Hmk 10-border

MBF 2313-border

KB2L4713-border

09-06-12 Brw Hmk 13-border

Foto's: Archief 112ijmond

Twitter

112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0
112ijmond Nu online: Twee doden aangetroffen in woning A. Le Notrelaan Velserbroek - https://t.co/M5ZpWsjDis

Facebook