November 2015

Koolmonoxide in flatwoning Jan Ligthartstraat Heemskerk

20151126 COmelding 3 200HEEMSKERK – In een flatwoning aan de Jan Ligthartstraat in Heemskerk is donderdag een hoge concentratie koolmonoxide (CO) gemeten. De bewoners hadden rond half zes verontrust de brandweer gebeld omdat hun CO-melder in alarm geslagen was. Zij wachtten de brandweer buiten op. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en brandweermensen met adembescherming en meetapparatuur zijn direct op onderzoek uitgegaan. De meetapparatuur sloeg behoorlijk in alarm: er was sprake van een aanzienlijke concentratie CO.

 

Daarop is direct gestart met het ventileren van de woning. Een defect aan de CV-ketel bleek de boosdoener te zijn, het apparaat is uitgeschakeld. Nadat uit metingen bleek dat de situatie weer veilig was, konden de bewoners hun woning betreden. De brandweer heeft hen dringend geadviseerd niet meer te stoken en de CV-ketel zo snel mogelijk na te laten kijken door een specialist.

20151126 COmelding 1 BorderMaker

20151126 COmelding 2 BorderMaker

20151126 COmelding 3 BorderMaker

Foto's: Niels Folkers

Twitter

112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0
112ijmond Nu online: Twee doden aangetroffen in woning A. Le Notrelaan Velserbroek - https://t.co/M5ZpWsjDis

Facebook