2009

Drukke donderdagavond voor brandweer in Beverwijk

11-11-10_Delleartlaan_02-200BEVERWIJK – Het was vandaag een stormachtige avond voor de brandweer in Beverwijk. Niet alleen viel de regen losjes naar beneden, ook regende het meldingen op de Meldkamer Brandweer. Tijdens een stevige onweersbui sloeg rond half zeven de bliksem in bij een appartementencomplex aan de Dellaertlaan. De tankautospuit van Post West en de ladderwagen uit Heemskerk spoedden zich hierop naar het adres. Door de klap hadden verschillende elektrische apparaten het begeven, was de stroom uitgevallen en de gasleiding beschadigd. Na een controle door de brandweer bleek alles veilig. Het energiebedrijf is ingeschakeld om de bewoners verder te helpen.

Tijdens dit incident ging ook het automatisch brandalarm af bij Nieuw Akerendam aan de Meester van Lingenlaan. De tankautospuit van Post Oost werd gealarmeerd en de autoladder werd doorgestuurd. Kookwerkzaamheden bleken uiteindelijk de oorzaak van het alarm, voor de brandweer was er niets te doen.

Direct volgde wederom een spoedoproep voor de spuitgasten: In het politiebureau aan de Laan der Nederlanden werd een sterke brandlucht waargenomen. Tankautospuit en ladderwagen waren ook nu snel ter plaatse. De brandweerlieden ontdekten dat de brandlucht veroorzaakt werd door een oververhitte monitor. De stekker werd uit het stopcontact gehaald, waarna het gevaar geweken was.

Terugkeren naar de kazerne zat er echter niet in voor de brandweer; vanuit revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee kwam een automatische brandmelding binnen.  Uit onderzoek bleek dat het ging om loos alarm.

Tegen acht uur stonden alle voertuigen weer terug op de kazernes.

Delleartlaan:

11-11-10_Delleartlaan_01-border

11-11-10_Delleartlaan_02-border

11-11-10_Delleartlaan_03-border

11-11-10_Delleartlaan_05-border

Politiebureau:

11-11-10_Politiebureau_01-border

11-11-10_Politiebureau_02-border

11-11-10_Politiebureau_03-border

Foto's: Niels Folkers

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook