December 2009

Felle brand verwoest speeltoestel Beslooten Acker

09-09-2009 Een felle brand heeft een speeltoestel in het plantsoen op de hoek van de Suykers Acker met de Beslooten Acker in Heemskerk volledig in de as gelegd. De brand brak woensdagmiddag rond drie uur uit. Binnen enkele minuten stond het drie à vier meter hoge speeltoestel volledig in brand. Ook de rubberen tegels en een stuk groen gingen in vlammen op. Het vuur ging gepaard met dikke rookwolken die over de wijk Waterakkers trokken. Dit zorgde voor heel wat consternatie in de buurt. Bovendien trok de vuurzee veel bekijks.

De brandweer rukte met twee tankautospuiten uit, één uit Heemskerk en één uit Beverwijk. Met enkele stralen water wisten de brandweerlieden de brand onder controle te krijgen. De rubberen tegels zijn met een laag schuim afgedekt, zodat het vuur niet opnieuw kon oplaaien. Na ruim drie kwartier kon de brandweer terug naar de kazerne. Het speeltoestel is door de brand volledig verwoest. De schade loopt in de tienduizenden euro’s. De politie gaat uit van brandstichting en stelde direct een onderzoek in.

Update 10-09-2009: Bij de brand in het speeltoestel aan de Suykers Acker zijn woensdagmiddag drie verdachten aangehouden. Dat maakte de politie donderdag bekend. Het gaat om drie jongens in de leeftijd van 12 en 13 jaar. Zij komen allemaal uit Heemskerk.

 
Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook