Augustus 2010

Verdachten van nachtelijke brandstichting opgepakt

Brandstichting_nacht1-200HEEMSKERK – De politie heeft maandagnacht drie verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting in Heemskerk. Rond half twee meldde een oplettende getuige dat een paar jongens zich verdacht ophielden bij een papiercontainer aan de Commandeurslaan. Even later werd gemeld dat de container in brand stond. De brandweer is gealarmeerd om de containerbrand te blussen. Agenten zijn intussen op zoek gegaan naar mogelijke brandstichters en zagen na enig zoeken dat drie jongens zich hadden verstopt in de bosjes bij het zwembad. Toen de jongens werden aangesproken gingen ze er vandoor. Het dreigement dat een politiehond zou worden ingezet, leverde niets op.

Na een korte achtervolging konden de verdachten worden aangehouden. Het bleek te gaan om drie Heemskerkers van 17, 19 en 19 jaar. Bij hun aanhouding bleek dat de jongens in het bezit waren van aanstekers. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt hun rol in de brandstichting en onderzoekt ook of ze mogelijk bij meer brandstichtingen betrokken zijn geweest.

De laatste dagen zijn er verschillende nachtelijke brandjes geweest in Heemskerk. Vooral containers moesten het ontgelden, maar ook ging bijvoorbeeld aan de Doornenburg een motor tegen een woning in vlammen op.

 

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook