Maart 2010

Binnenbrand in woning Vivaldistraat Heemskerk

25-12-09_Binnenbrand_Vivaldistraat_Heemskerk_04-200HEEMSKERK – In een woning aan de Vivaldistraat in Heemskerk heeft op Eerste Kerstdag een behoorlijke brand gewoed. De bewoner ontdekte de brand in de keuken omstreeks zeven uur ’s avonds en probeerde direct de vlammen te doven. Toen dit niet lukte, verliet hij de woning en sloeg alarm. De brandweer was zeer snel ter plaatse en kon hierdoor voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar de rest van de woning. Desondanks ging de brand gepaard met veel rookontwikkeling. De bewoners had wat rook binnengekregen en is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Na het blussen van de brand heeft de brandweer de woning geventileerd. Vanwege de enorme rook- en roetschade is de woning voorlopig niet bewoonbaar. De stichting Salvage is ingeschakeld voor de verdere afhandeling. Na ruim een uur kon de brandweer terug naar de kazerne.

 

Druk begin van de Kerst voor de brandweer

Eerste Kerstdag was voor de brandweer van Heemskerk een drukke dag. De eerste melding van vandaag kwam vanmorgen omstreeks tien voor negen. Een automatische brandmelding vanuit een bedrijf aan de Lijnbaan deed de brandweerlieden uitrukken. Er was echter geen brand, maar vocht in de melder deed het alarm afgaan. Eenzelfde soort euvel was ook de oorzaak van de volgende automatische brandmelding, vanmiddag vanuit Harteheem. Direct na deze melding heeft de brandweer wateroverlast verholpen in de Van Coevenhovenstraat. De straat was ondergelopen door een verstopte hemelwaterafvoer. En rond half zeven rukte de brandweer ook nog uit voor een automatische brandmelding bij Westerheem. Ook ditmaal was het loos alarm; door het openen van een oven ging het brandalarm af.

25-12-09_Binnenbrand_Vivaldistraat_Heemskerk_02-border

25-12-09_Binnenbrand_Vivaldistraat_Heemskerk_03-border

25-12-09_Binnenbrand_Vivaldistraat_Heemskerk_04-border

25-12-09_Binnenbrand_Vivaldistraat_Heemskerk_05-border

25-12-09_Binnenbrand_Vivaldistraat_Heemskerk_07-border

25-12-09_Binnenbrand_Vivaldistraat_Heemskerk_08-border

25-12-09_Binnenbrand_Vivaldistraat_Heemskerk_10-border

25-12-09_Binnenbrand_Vivaldistraat_Heemskerk_09-border

25-12-09_Binnenbrand_Vivaldistraat_Heemskerk_11-border

25-12-09_Binnenbrand_Vivaldistraat_Heemskerk_12-border

Foto's: Niels Folkers

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook