Mei 2011

Bus vast op bussluis Velserbroek: één lichtgewonde

110410-bussluis_velserbroek04-200VELSERBROEK - Een Connexxionbus is zondagavond op de Dammersboog in Velserbroek tegen een bussluis aangereden. Eerder dit weekend reden er ook al twee bussen tegen de bussluis aan. De bus kwam om even over half acht uit het centrum van Velserbroek. Via de busbaan wilde de bus richting Haarlem rijden. Bij het passeren van de bussluis ging het echter mis. Bij het naderen van de bussluis stond het paaltje nog omlaag. Op het moment dat de bus er bijna overheen reed kwam het paaltje omhoog en kwam de bus vast te zitten.

Door de noodstop die de bus moest maken kregen de zeven passagiers in de bus een flinke klap te verduren.Eén van de passagiers raakte gewond en liep licht nekletsel op. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor verdere controle. De overige zes passagiers raakte niet gewond en hebben op eigen initiatief hun reis vervolgd. De lichtgewonde man is door politieagenten bij een andere bushalte afgezet.

Een medewerker van Connexxion meldde dat er al geruime tijd problemen zijn met de bussluis op de Damersboog in Velserbroek. Zo zijn er eerder dit weekend al twee bussen tegen de bussluis aangereden, en was zondagavond de derde bus aan de beurt. De bussluis, welke sinds woensdag pas weer actief is na eerdere problemen, is zondagavond door de gemeente volledig afgezet met hekken. De bussen zullen tijdelijk een alternatieve route moeten rijden totdat de busbaan weer toegankelijk is.

De beschadigde bus is later in de avond afgesleept.

110410-bussluis_velserbroek01-border

110410-bussluis_velserbroek03-border

110410-bussluis_velserbroek04-border

110410-bussluis_velserbroek05-border

110410-bussluis_velserbroek07-border

110410-bussluis_velserbroek08-border

110410-bussluis_velserbroek09-border

Foto's: Rowin van Diest

Twitter

112ijmond Diverse eenheden van Brandweer Kennemerland druk bezig geweest met behoorlijke rietbrand langs #Uitgeestermeer #Uitgeest
112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0

Facebook