September 2011

Ambulances in Kennemerland weer het snelst

12-152_onderweg-200KENNEMERLAND - De ambulancezorg in de regio Kennemerland behoort wederom tot de snelste van Nederland. Dat blijkt uit de cijfers van de landelijke sectororganisatie Ambulancezorg Nederland. Zij hebben deze week voor de vijfde keer op rij de resultaten gepresenteerd van de ambulancezorg in ons land. In het verleden scoorde de regio al hoog als het gaat om de snelheid van ambulancehulp. De bevindingen over het jaar 2010 pakken opnieuw goed uit voor de Regionale Ambulance Voorziening Kennemerland i.o. (RAV i.o.).

Ambulances in-zicht 2010

Uit het rapport ‘Ambulances in-zicht 2010’ blijkt dat de RAV Kennemerland i.o. goed scoort op de responstijd. Dit is de tijd vanaf het moment dat de centralist bij de meldkamer de telefoon opneemt en eindigt als de ambulance bij de patiënt arriveert. In spoedgevallen zijn de ambulances in gemiddeld 8,37 minuten bij de patiënt. Landelijk ligt dit gemiddelde op 9,40 minuten. In Kennemerland is de ambulance in 95% van de gevallen binnen 15 minuten bij de patiënt. 

Meldkamer Ambulancezorg

De meldkamer Ambulancezorg speelt hierbij een cruciale rol. De meldkamer van Kennemerland is één van de snelste van Nederland. Tussen het moment dat er voor een ambulance gebeld wordt, en het moment dat de ambulance vertrekt, zitten slechts 1,25 minuten. De landelijk gemiddelde aanname- en uitgiftetijd ligt op 1,51 minuten.  

Optimale spreiding

In 2010 is de ambulance 37.924 keer ingezet (landelijk:1.061.268 keer) in onze regio. Hiervan ging het 20.676 keer om spoedgevallen. In de regio Kennemerland reden vorig jaar 24 ambulances, ook worden motorambulances ingezet. Er zijn vier vaste standplaatsen voor ambulances: Heemskerk, Velsen-Zuid, Haarlem en Hoofddorp. Centralisten zorgen continu dat de parate ambulances over de regio worden verspreid. Deze aanpak zorgt voor een optimale spreiding van de beschikbare ambulances over de regio.

De RAV Kennemerland i.o. wordt gevormd door drie ambulancediensten; Connexxion Ambulancezorg vanaf de posten Heemskerk en Velsen, de GGD Kennemerland vanaf post Haarlem, en de VZA vanaf post Hoofddorp.

12-152_onderweg-border

Post_Heemskerk_04-border

Ambulancepost Heemskerk:

Post_Heemskerk_01-border

Post_Heemskerk_02-border

Ambulancepost Velsen:

DSC_3295-border

Ambulancepost Haarlem:

12-144_4-border

Foto's: archief Niels Folkers 

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook