Actueel

Overvaller snackbar IJmuiden door omstanders gepakt

MVB 5180 200IJMUIDEN - Een 46-jarige IJmuidenaar kon zaterdagavond maar even genieten van het geld dat hij had buitgemaakt bij een overval op een snackbar aan de Kennemerlaan in IJmuiden. Nog maar net op de vlucht, werd hij al aangehouden door omstanders. Dat laat de politie zondagmiddag weten in een persbericht. Omstreeks 19.50 uur kwam de overvaller de snackbar binnen. Hij droeg een bivakmuts en bedreigde het personeel met een mes. De dader wist er vandoor te gaan met het geld uit de kassa.

 

Op zijn weg naar buiten kwamen juist twee mannen aanlopen die op weg naar de snackbar waren. Toen een personeelslid naar hen riep dat hij was overvallen, grepen de mannen de verdachte, die juist op dat moment op de fiets probeerde om er vandoor te gaan. De verdachte werd van zijn fiets getrokken, naar de grond gewerkt en in bedwang gehouden tot de politie ter plaatse was.

De verdachte had een plastic tas bij zich waarin het geld en het mes zaten. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

De politie is op zoek naar getuigen. Het gaat daarbij met name om klanten van de snackbar die daar tussen 19.15 en 19.45 uur geweest zijn en om een jongeman die bij de aanhouding door de omstanders is geweest en mogelijk het mes van de overvaller heeft aangeraakt. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844.

MVB 5180 BorderMaker

Foto: Michel van Bergen

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook