Zwaar vuurwerk aangetroffen, man aangehouden

politie200HEEMSKERK - Het Regionaal Milieuteam van de politie Kennemerland heeft dinsdagochtend bij een 21-jarige inwoner van Heemskerk een hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. Dat meldt de politie in een persbericht. Het gaat om zogenaamde mortieren, in een omvang tot 6 inch, dat is ongeveer 15 centimeter. De partij bestond uit 117 van deze mortieren en had een gewicht van 70 kilo. Het vuurwerk lag opgeslagen op de zolder van een opslagloods. Eveneens werd een aantal lanceerbuizen voor dit vuurwerk meegenomen. Het betreft hier professioneel vuurwerk, dat alleen door gediplomeerde 'bezigers' met vergunning mag worden afgestoken.

De gevaarsaspecten van dit vuurwerk zijn dan ook aanzienlijk. Verkeerd gebruik kan leiden tot enorme schade, maar ook zwaar lichamelijk letsel. Er zijn zelfs incidenten met dodelijke afloop bekend. Op het bezit van dit vuurwerk, maar ook de handel daarin en het gebruik ervan, staan fikse straffen, tot gevangenisstraf aan toe.

De politie is actief bezig met het opsporen van zwaar illegaal vuurwerk. Vaak wordt het niet goed en zelfs in woonwijken opgeslagen. De politie vraagt mensen die op de een of andere manier informatie hebben over illegaal vuurwerk, zich te melden via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

DSC_2170-border

DSC_2183-border

Foto's: Politie Kennemerland

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook