Auto tegen vangrail A9 eerste van reeks ongevallen

KB2L0842-200HEEMSKERK – Een auto die zondagavond rond kwart voor acht op de A9 bij Heemskerk tegen de vangrail botste, was de eerste van de reeks ongevallen van die avond. De automobilist verloor ter hoogte van het Communicatieweg-viaduct de macht over het stuur, vermoedelijk door de opkomende gladheid. Op de linkerbaan belandde de wagen tegen de vangrail. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp en een berger kwam ter plaatse om de auto weg te slepen. Ook de brandweer kwam ter plaatse.

 

Terwijl de hulpverlening bij dit ongeval nog gaande was, kwamen diverse meldingen binnen van andere ongevallen. Even verderop, net voorbij het tankstation Akermaat, was eveneens een auto van de weg geraakt. Ook hier schoten politie, ambulance en berger te hulp. In de bocht van de A9 naar de A22 (in zuidelijke richting) belandden twee auto’s naast het asfalt. Enkele honderden meters verderop kwamen nog een aantal auto’s in de problemen. Het wegdek was ter plaatse plotseling veranderd in een ijsbaan, waardoor veel automobilisten werden verrast.

De andere kant op, op de A22 in noordelijke richting, was het eveneens spekglad. De één na de ander raakte hier in de problemen. Inzittenden van een gestrande auto hadden juist hun voertuig verlaten, toen de auto vol werd aangereden door een ander voertuig. Een andere automobiliste verloor de grip op de weg en bedacht zich om vooral niet naar de bomen te kijken. Hierdoor wist zij haar auto veilig tot stilstand te brengen. Een berger heeft haar later weer op weg geholpen.

Vanwege de levensgevaarlijke situatie werden de snelwegen lange tijd afgesloten. Een woord van respect verdient het werk van de hulpdiensten: over de spiegelgladde wegen spoedden politiewagens, ambulances en brandweervoertuigen zich van het ene naar het andere ongeval om hulp te bieden. Ook het bergingsbedrijf zette alle zeilen bij om wrakken te bergen en waar mogelijk automobilisten weer op weg te helpen.

 

KB2L0838-border

KB2L0842-border

KB2L0843-borderKB2L0845-border

KB2L0846-border

KB2L0848-border

Foto's: Leo Tillmans 

Twitter

112ijmond Hevige Autobrand #A9 meerdere rijstroken afgezet. Brandweer blust voertuig.
4hretweetfavorite
112ijmond Nu online: Twee gewonden bij kop-staart aanrijding op De Meerlanden in Beverwijk - https://t.co/Tg3wvHv8u8
112ijmond Nu online: Man gewond na val op vissersschip Trawlerkade IJmuiden (18-04-2018) - https://t.co/qCllAlDG0z
112ijmond Nu online: Metershoge vlammen bij autobrand bedrijfsbus Santpoort-Noord (16-04-2018) - https://t.co/LUb1ELLyxI
112ijmond Vrachtwagen gekanteld op afrit #A22 #Beverwijk. Berging wordt opgestart. https://t.co/uRWTeGAIJr

Facebook