Aanrijding tussen auto en fietser op rotonde Broekpolder

LvBroekpolder1-200BEVERWIJK - Bij een ongeval tussen een auto en een fietser op de rotonde van de Laan van Broekpolder met de Laan van Archeologie in Beverwijk is dinsdagmiddag even voor half zes een persoon gewond geraakt. De fietser, die op de rotonde reed, werd vermoedelijk over het hoofd gezien door de afslaande automobiliste. Ambulancepersoneel was snel ter plekke om zich over het gewonde slachtoffer te ontfermen. Na eerste behandeling in de ambulance, is het slachtoffer met zwaailichten aan naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van het letsel is niets bekend.

Het overige verkeer ondervond de nodige hinder van het incident: vanaf de rotonde kon men tijdelijk niet over de Laan van Broekpolder richting Heemskerk rijden. Politieagenten hebben het verkeer in goede banen geleid.

Het plaatsvinden van dit ongeval liet zien dat auto’s en fietsers elkaar gemakkelijk over het hoofd kunnen zien, zeker gezien de combinatie van regen en duisternis. Verbazingwekkend genoeg passeerden er toch nog veel fietsers zonder fietsverlichting. Politieagenten hebben meerdere fietsers aangesproken en verzocht om verder te lopen, in de hoop meer ongevallen te voorkomen.

LvBroekpolder1-border

LvBroekpolder2-border

Foto's: Bjorn Muskee

Twitter

112ijmond Update: de fietser, een 72-jarige man uit IJmuiden, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt… https://t.co/yZpqj1hlb6
9hretweetfavorite
112ijmond Nu online: Fietser ernstig gewond bij inhaalactie Kromhoutstraat IJmuiden (20-04-2018) - https://t.co/Tt79PpfOV7
112ijmond Hevige Autobrand #A9 meerdere rijstroken afgezet. Brandweer blust voertuig.
112ijmond Nu online: Twee gewonden bij kop-staart aanrijding op De Meerlanden in Beverwijk - https://t.co/Tg3wvHv8u8
112ijmond Nu online: Man gewond na val op vissersschip Trawlerkade IJmuiden (18-04-2018) - https://t.co/qCllAlDG0z

Facebook