Teveel aan zuurstof gemeten in Beverwijks appartement

NF-1788-200BEVERWIJK – In een appartement aan de Meerstraat in Beverwijk is vrijdagavond een onverklaarbare ontdekking gedaan. De brandweer meette daar namelijk een zuurstofgehalte van ruim 23% in de lucht, waar 21% de standaard is. De hulpdiensten waren even daarvoor gealarmeerd, nadat een bewoner een vreemde (gas)lucht rook in het appartementencomplex op de hoek van de Meerstraat met de Nieuwstraat. Enkele bewoners moesten daarop uit voorzorg hun woning verlaten en de Meerstraat en de Nieuwstraat werden gedeeltelijk afgesloten door de politie.

 

Brandweermensen verrichtten diverse metingen in het gebouw en de appartementen. Er werd geen gas of andere gevaarlijke stoffen gemeten, maar de meetapparatuur gaf wel een verhoogde concentratie zuurstof aan. Een Officier van Dienst en een Adviseur Gevaarlijke Stoffen werden daarop ingeschakeld om te beoordelen welke consequenties dit heeft voor de bewoners.

Na overleg werd geconcludeerd dat er geen direct gevaar bestond voor de gezondheid. De bewoners mochten daarop weer terugkeren naar hun woningen. Wel houdt de brandweer ter controle nog contact met hen. De brandweer kon vanavond geen verklaring geven voor de verhoogde concentratie zuurstof, wel is duidelijk dat dit hoogst opmerkelijk is.

NF-1785-BorderMaker

NF-1788-BorderMaker

NF-1793-BorderMaker

NF-1797-BorderMaker

NF-1798-BorderMaker

NF-1806-BorderMaker

NF-1816-BorderMaker

NF-1819-BorderMaker

NF-1820-BorderMaker

Foto's: Niels Folkers

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook