Twee jongens aangehouden bij buitenbrand Zuidermaatweg

Zuidermaatweg6[update] HEEMSKERK- Op een grasveld met bossages nabij het spoor langs de Zuidermaatweg in Heemskerk heeft vrijdagmiddag een buitenbrand gewoed. De brandweer is ter plaatse gekomen om de brand, die voor enige rookontwikkeling zorgde, te blussen. Omdat de brand zich wat verder van de weg bevond, is de brandweer met scheppen en emmers water het veld ingelopen om zo de vlammen te doven. Om over de tussenliggende sloot te komen, is gebruik gemaakt van een ladder. Getuigen hebben de politie gemeld dat er jongens bij de brand waren gezien.

Twee jongens zijn nabij de brand aangetroffen en zijn door de politie aangehouden, meldt een woordvoerster van de politie. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de brand. Een politiehelikopter is ingezet om met een warmtebeeldcamera na te gaan of de brand echt uit was.

UPDATE (23-02 15:15 uur) Politiebericht: Vrijdagmiddag omstreeks 15.15 uur belden getuigen de politie dat zij aan de Zuidermaatweg jongens brand zagen stichten in het natuurgebied. Politie ging samen met de brandweer naar de locatie toe en ook de politiehelicopter werd ingevlogen om de ernst van de brand te peilen. De politie nam twee jongens mee naar het bureau. Zij liepen in de omgeving liepen en voldeden aan het signalement van de getuige. Echter, op basis van hun verklaringen werden zij niet als verdachte aangemerkt. De politieheli constateerde geen ondergrondse branden.

De politie zoekt de jongens die de brand hebben gesticht en roept de jongens op zich te melden. Volgens getuigen was er een groepje van ongeveer vijf jongens bij de brandstichting betrokken. Heeft u in de omgeving rond 15.15 uur een groepje jeugd gezien, dan wordt u vriendelijk verzocht te bellen met 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Zuidermaatweg1-border

Zuidermaatweg2-border

Zuidermaatweg3-border

Zuidermaatweg5-border

Zuidermaatweg4-border

Zuidermaatweg6-border

Zuidermaatweg7-border

Zuidermaatweg8-border

Zuidermaatweg9-border

Zuidermaatweg10-border

Foto's: Bjorn Muskee

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook