Baanstraat Beverwijk afgesloten na gaslek (update)

Baanstraat 04BEVERWIJK - De brandweer is zaterdagochtend rond kwart voor zeven uitgerukt voor een gaslucht in de Baanstraat in Beverwijk. Voorbijgangers roken ter hoogte van de Markt bij vlagen een behoorlijke gaslucht, waarna de brandweer is gealarmeerd. Brandweerlieden hebben diverse metingen gedaan, waar in eerste instantie geen gevaarlijke concentraties uitgehaald konden worden. Omdat de flinke gaslucht wel aan bleef houden, zijn er meer metingen verricht, onder andere bij het riool. In de stoep waren sporen van wegwerkzaamheden zichtbaar, dus daar lag mogelijk de oorzaak.

Het gasbedrijf is ter plaatse gekomen, waarna het werk er voor de brandweer op zat. Het gasbedrijf heeft eveneens metingen verricht en daaruit bleek dat er inderdaad een gaslek in de weg zou zijn. Er is een kraan ter plaatse gevraagd om de weg open te breken. Zodra die ter plekke is, zal de Baanstraat vanaf de C.H. Moensstraat tot en met het Kennemerhof afgesloten worden voor alle verkeer. Mogelijk duurt het repareren van het lek de hele dag.

UPDATE 13-07 12:20: De brandweer is rond kwart voor elf opnieuw uitgerukt voor het gaslek. Het gasbedrijf was bezig het gaslek vrij te graven. Bij het tevoorschijn komen van het lek, bleek het zo groot dat het lek gas stond te spuiten. Hiervoor werd de brandweer gealarmeerd, omdat het voor een gevaarlijke situatie zorgde. De weg werd volledig afgesloten en de brandweer legde een waterwinning klaar. Hierna is het gas afgesloten, waardoor het lek vrij lag. De oorzaak van het lek was een oververhitte mof van een elektriciteitskabel die de gasleiding heeft doorgebrand. Het gasbedrijf gaat de leiding nu verder herstellen. De brandweer heeft na het afsluiten van het gas nog in een restaurant een meting gedaan. Daar werden geen te hoge concentraties gemeten. De directe buren van het lek werd geadviseerd de ramen even dicht te houden vanwege de stank. 

Baanstraat 06:44

Baanstraat 01-border

Baanstraat 02-border

Baanstraat 03-border

Baanstraat 04-border

Baanstraat 05-border

Baanstraat 06-border

Baanstraat 07-border

Baanstraat 08-border

Baanstraat 09-border

Baanstraat 10-border

Baanstraat 11-border

Baanstraat 12-border

Baanstraat 10:45

Baanstraat Update 01-border

Baanstraat Update 02-border

Baanstraat Update 03-border

Baanstraat Update 04-border

Baanstraat Update 05-border

Baanstraat Update 06-border

Baanstraat Update 07-border

Baanstraat Update 08-border

Baanstraat Update 09-border

Baanstraat Update 10-border

Foto's: Bjorn Muskee

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook