Aanrijding tussen personenauto’s op de Wijk aan Duinerweg

NF-9634-200BEVERWIJK – Op de kruising van de Wijk aan Duinerweg met de Laan van Kanaän in Beverwijk heeft maandagochtend een aanrijding plaatsgevonden. Twee personenauto’s klapten even na half negen op elkaar. Door het ongeval zou één van de auto’s in brand staan en er zou sprake zijn van meerdere gewonden. Daarop spoedden politie, brandweer en twee ambulances zich direct ter plaatse. Eén van de betrokkenen werd door een voorbijgangster in haar auto opgevangen in afwachting van de hulpdiensten.

 

De opgevangen vrouw bleek na onderzoek door de ambulancedienst gewond geraakt te zijn. Gelukkig voor de eigenaresse hoefde het dak niet van haar auto geknipt te worden. Wel moest het slachtoffer uiterst voorzichtig uit het voertuig gehaald worden. Voor de veiligheid van de hulpverleners had de brandweer een airbaghoes over het stuur geplaatst. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Twee andere betrokkenen, een vrouw en een klein meisje, werden door hulpverleners opgevangen en onderzocht. Zij bleken niet dusdanig gewond, dat zij naar het ziekenhuis vervoerd moesten worden.

De brandweer heeft beide voertuigen gecontroleerd en veilig gesteld. Geen van de auto’s bleek in brand gevlogen te zijn. Vermoedelijk heeft een airbag of lekkende koelvloeistof op het motorblok voor wat rookverschijnselen gezorgd.

De politie heeft diverse verklaringen opgenomen om de exacte toedracht van het ongeval te kunnen achterhalen. De kruising was enige tijd afgesloten.

NF-9616-BorderMaker

W a Duinerweg 03-BorderMaker

NF-9624-BorderMaker

NF-9627-BorderMaker

W a Duinerweg 04-BorderMaker

NF-9631-BorderMaker

NF-9634-BorderMaker

NF-9637-BorderMaker

NF-9639-BorderMaker

NF-9646-BorderMaker

NF-9647-BorderMaker

W a Duinerweg 06-BorderMaker

W a Duinerweg 07-BorderMaker

NF-9654-BorderMaker

NF-9665-BorderMaker

NF-9670-BorderMaker

NF-9676-BorderMaker

W a Duinerweg 09-BorderMaker

NF-9685-BorderMaker

Foto's: Bjorn Muskee & Niels Folkers

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook