Gewonde bij ongeval kustlijn Wijk aan Zee

DSC 5938-200WIJK AAN ZEE – Bij een ongeval aan de kustlijn van Wijk aan Zee is maandagavond een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer kwam door onbekende oorzaak hard in aanraking met een zandbank. Wat er precies is gebeurd, kon een politiewoordvoerder maandagavond nog niet vertellen. Diverse hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter uit Rotterdam, werden opgeroepen om assistentie te verlenen. Het slachtoffer is ter plaatse gestabiliseerd en vervolgens door het Kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM naar de strandopgang gebracht.

Vanaf daar is het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De gealarmeerde traumahelikopter bleek uiteindelijk niet nodig en is dan ook afbesteld. De Reddingsbrigade Wijk aan Zee meldt dinsdagmiddag op Twitter dat het slachtoffer een bemanningslid van de KNRM is, dat tijdens een oefening gewond raakte. Het slachtoffer zou geen ernstig letsel opgelopen hebben.

Tegelijkertijd met het ongeval werd even verderop op het Heemskerkse strand een vat met onbekende inhoud aangetroffen, dat vermoedelijk was aangespoeld. De brandweer stelde daarop een onderzoek in. Daaruit bleek dat het vat vermoedelijk verf bevatte. De brandweer heeft het vat veilig gesteld.

DSC 5920-BorderMaker

WaZ 3-BorderMaker

WaZ 4-BorderMaker

WaZ 5-BorderMaker

DSC 5938-BorderMaker

DSC 5939-BorderMaker

DSC 5946-BorderMaker

DSC 5949-BorderMaker

Foto's: Bjorn Muskee & Niels Folkers

Twitter

112ijmond Vrachtwagen gekanteld op afrit #A22 #Beverwijk. Berging wordt opgestart. https://t.co/uRWTeGAIJr
4hretweetfavorite
112ijmond Diverse eenheden van Brandweer Kennemerland druk bezig geweest met behoorlijke rietbrand langs #Uitgeestermeer #Uitgeest
112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN

Facebook