Brandweer druk met meldingen van schade na storm in IJmond

Graaf Florislaan 03IJMOND-NOORD - De storm die dinsdagavond over de IJmond raasde heeft voor flinke schade gezorgd. Vanaf ongeveer half acht zijn brandweermensen en enkele agenten bezig geweest met meldingen van stormschade. Onder andere was er schade op de Grote Hout- Of Koningsweg in Velsen-Noord en de begraafplaats in Beverwijk. Op de Laan der Nederlanden in Beverwijk viel een boom om en aan de Luxemburglaan belandde een boom op een bestelbus. Verder zorgden takken op de weg voor een gevaarlijke situatie op verschillende plekken.

In de Graaf Florislaan in Beverwijk viel rond negen uur een grote boom tegen een woning. De brandweer rukte hiervoor met een tankautospuit en autoladder uit. De boom is vastgezet en vervolgens vanuit de autoladder van het woonhuis af gezaagd. De brokstukken zijn in de tuin in kleine stukken gezaagd, waarna de boom geen gevaar meer voor de woning en voorbijgangers zorgde. De brandweer is ongeveer drie uur bezig geweest met de klus. De weg en stoep werden gedurende de klus volledig afgezet. Dit in verband met gevaar voor vallende takken.

Rond tien uur moest de autoladder van Post Velsen uitrukken voor een melding aan het Stationsplein in Beverwijk. Hier hing een zonnescherm los op de derde verdieping van een flatgebouw. De brandweermensen zijn met de autoladder omhoog gegaan en hebben het scherm van de gevel gehaald. De bewoner heeft het scherm opgeborgen.

Graaf Florislaan:

Graaf Florislaan 01-border

Graaf Florislaan 02-border

Graaf Florislaan 03-border

Graaf Florislaan 04-border

Graaf Florislaan 06-border

Graaf Florislaan 07-border

Graaf Florislaan 08-border

Graaf Florislaan 09-border

Graaf Florislaan 10-border

Graaf Florislaan 11-border

Stationsplein:

Stationsplein 01-border

Stationsplein 02-border

Stationsplein 03-border

Foto's: Bjorn Muskee

Twitter

112ijmond Vrachtwagen gekanteld op afrit #A22 #Beverwijk. Berging wordt opgestart. https://t.co/uRWTeGAIJr
4hretweetfavorite
112ijmond Diverse eenheden van Brandweer Kennemerland druk bezig geweest met behoorlijke rietbrand langs #Uitgeestermeer #Uitgeest
112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN

Facebook