Rookontwikkeling in bedrijfspand aan de Lijndenweg Beverwijk

20140801 Lijndenweg-3-200BEVERWIJK – In een bedrijfspand aan de Lijndenweg in Beverwijk is in de nacht van donderdag op vrijdag rookontwikkeling ontstaan. Kort na middernacht kreeg de brandweer de melding van een brandalarm uit het pand. Al snel bleek dat er waarschijnlijk daadwerkelijk brand was, waarop ook een tweede bluswagen, een autoladder en de Officier van Dienst naar het bedrijventerrein op de grens van Beverwijk met Velsen-Noord werden gestuurd. In het pand was sprake van aanzienlijke rookontwikkeling.

 

Brandweermensen gingen direct op onderzoek uit om vast te stellen waar de rook vandaan kwam en waardoor het werd veroorzaakt. Een draaibank bleek tijdens het productieproces zo heet geworden te zijn, dat daarbij rook ontstond. De brandweer kon voorkomen dat dit leidde tot een serieuze brand in het pand.

Nadat de situatie was veilig gesteld, is het pand overgedragen aan de eigenaar en het beveiligingsbedrijf. Waardoor de draaibank zo heet kon worden, is niet bekend.

20140801 Lijndenweg-1-BorderMaker

20140801 Lijndenweg-2-BorderMaker

20140801 Lijndenweg-3-BorderMaker

20140801 Lijndenweg-4-BorderMaker

Foto's: Niels Folkers

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook