Snelweg A9 bij Beverwijk lange tijd afgesloten na ongeval

20140828 A9bwk-3-200BEVERWIJK – De snelweg A9 van Alkmaar richting Amstelveen werd donderdag in de avondspits lange tijd afgesloten ter hoogte van Beverwijk. Tussen Knooppunt Beverwijk en Knooppunt  Velsen, inclusief de Wijkertunnel, was in zuidelijke richting geen verkeer mogelijk na een ongeval. Door de opruimwerkzaamheden als gevolg van het ongeval was er geruime tijd geen verkeer mogelijk. Bij Knooppunt Beverwijk werd verkeer omgeleid via de A22 en de Velsertunnel. Dit leidde tot lange files op de A9 en de A22.

 

Rond half acht kon de A9 weer worden vrijgegeven. De Verkeersinformatiedienst meldt dat een geschaarde auto met aanhangwagen in de Wijkertunnel omstreeks kwart voor vijf de oorzaak was van de wegafsluiting.

Eerder op de middag vond in de Velsertunnel in noordelijke richting ook een ongeval plaats. Ook hier was een auto met aanhangwagen geschaard en op zijn kant terecht gekomen. Drie andere voertuigen waren bij dit ongeval betrokken, zo melde de politie. Over gewonden is niets bekend. De Velsertunnel was in noordelijke richting ook geruime tijd afgesloten voor het verkeer.

20140828 A9bwk-1-BorderMaker

20140828 A9bwk-2-BorderMaker

20140828 A9bwk-3-BorderMaker

Foto's: Niels Folkers

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook