Uitslaande woningbrand De Ruyterstraat IJmuiden

jvdborn mb ijmuiden-borderIJMUIDEN – In een woning aan de De Ruyterstraat in IJmuiden is dinsdagavond brand uitgebroken. Het vuur werd omstreeks tien voor tien ontdekt, waarop direct de hulpdiensten werden gealarmeerd.Al snel was er sprake van een felle, uitslaande brand en veel rookontwikkeling. Daarop is opgeschaald naar 'middelbrand' en kwamen blusvoertuigen uit Velsen-Zuid en IJmuiden evenals een autoladder ter plaatse. De bewoner had naar verluidt het pand tijdig kunnen verlaten.

 

 

Twee katten zijn door de brandweer uit het pand gered. Bewoners van omliggende woningen moesten tijdelijk ook hun huizen verlaten.De brand trok veel bekijks uit de buurt. De Ruyterstraat werd door de politie ruim afgezet om de brandweer de ruimte te geven voor de bluswerkzaamheden.

Het vuur was vrij snel onder controle, maar het nablussen nam nog de rest van de avond in beslag. Met behulp van de autoladder werden brandende resten onder het dak opgespoord en geblust. De schade aan de woning is groot. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Ingezonden foto: Job van den Born

jvdborn mb ijmuiden-border

DSC 0864-border

DSC 0865-border

DSC 0871-border

DSC 0873-border

DSC 0878-border

DSC 0884-border

DSC 0892-border

DSC 0895-border

DSC 0896-border

DSC 0900-border

DSC 0909-border

DSC 0918-border

DSC 0921-border

DSC 0924-border

Foto's: Mike Bergshoeff

Twitter

112ijmond Vrachtwagen gekanteld op afrit #A22 #Beverwijk. Berging wordt opgestart. https://t.co/uRWTeGAIJr
4hretweetfavorite
112ijmond Diverse eenheden van Brandweer Kennemerland druk bezig geweest met behoorlijke rietbrand langs #Uitgeestermeer #Uitgeest
112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN

Facebook