Juni 2015

Nachtelijke zoekactie na inbraakpoging Broekpolder (update)

20150608 Broekpolder-3-200HEEMSKERK – De politie heeft vannacht een zoekactie gehouden in de woonwijk Broekpolder na een melding van een verdachte situatie. Omstreeks kwart over twee kwam er een melding binnen dat er twee mannen bij de deur van een woning stonden aan de Stroomwal. Mogelijk was het duo bezig om in te breken. Diverse politie-eenheden kwamen in actie en op strategische plekken in de wijk werd gepost. Er werd uitgekeken naar een klein model personenauto, waarin de twee verdachte personen vertrokken zouden zijn.

 

UPDATE - 08-06-2015 15:25 uur: Inmiddels is duidelijk dat er daadwerkelijk sprake was van een poging tot inbraak aan de Stroomwal in Heemskerk. De politie meldt vanmiddag dat de twee mannen geprobeerd hebben om binnen te komen door het deurslot te forceren met een boormachine. De bewoner hoorde lawaai en zag twee mannen voor zijn deur waarna hij de politie waarschuwde. Meerdere agenten zochten in de omgeving maar troffen de daders niet aan. De politie doet verder onderzoek.

In dezelfde nacht werd ook in Beverwijk ingebroken, in een woning aan de Arendsweg. Terwijl de bewoner lag te slapen, doorzochten onbekende(n) de woning. Er werd onder andere een ipad buitgemaakt.

Getuigen die in de nacht van zondag op maandag in de omgeving van de Stroomwal of in de omgeving van de Arendsweg iets verdachts hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Beverwijk via tel. 0900-8844.

20150608 Broekpolder-1-BorderMaker

20150608 Broekpolder-2-BorderMaker

20150608 Broekpolder-3-BorderMaker

Foto's: Niels Folkers

Twitter

112ijmond Diverse eenheden van Brandweer Kennemerland druk bezig geweest met behoorlijke rietbrand langs #Uitgeestermeer #Uitgeest
112ijmond Nu online: Automobilist zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen op de Amsterdamseweg - N202 in Velsen-Zuid - https://t.co/TbjSwfRhDR
112ijmond Nu online: Metershoge fontein door gesprongen waterleiding in Velsen-Noord - https://t.co/NFAf1ENxZH
112ijmond Nu online: Woningbrand in Breestraat Beverwijk https://t.co/5SCNM0ZLqN
112ijmond Nu online: Bestelbus gaat volledig in vlammen op aan het Fregat in Velserbroek - https://t.co/q6lyswkZX0

Facebook