Mei 2015

Keukenbrand in woning "Nieuw Akerendam" Beverwijk

DSC 4108-200BEVERWIJK – Om even over zeven is er brand uitgebroken in een woning van wooncentrum “Nieuw Akerendam” aan de Meester van Lingelaan in Beverwijk. In de keuken sloeg de vlam in de pan. Er werd nog getracht de brand te blussen, echter tevergeefs. Direct werd de brandweer ingeschakeld. Deze schaalde gezien de hevige rookontwikkeling en het type object direct op naar middelbrand. De eerste brandweerwagen kon de woning makkelijk bereiken via een naastgelegen nooduitgang.

 

Met een straal hoge druk is de brand snel onder controle gebracht. Een bewoonster is door de ambulancedienst nagekeken, maar hoefde gelukkig niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Ook zijn enkele medebewoners tijdelijk buiten opgevangen. De brandweer heeft met behulp van een zogenaamde overdrukventilator het pand vrij gemaakt van rook. Na een laatste controle werd vervolgens het pand weer vrijgeven voor de bewoners.

Door de behoorlijke brand en rookschade is de kamer onbewoonbaar verklaard en zal  er voor de bewoonster elders in het complex worden ondergebracht. De politie heeft tijdens het incident het verkeer wat via de Meester van Lingelaan wilden rijden omgeleid.

DSC 4083-border

DSC 4091-border

DSC 4108-border

DSC 4110-border

DSC 4119-border

DSC 4126-border

DSC 4129-border

DSC 4130-border

DSC 4131-border

DSC 4132-border

DSC 4137-border

DSC 4141-border

Foto's: Mike Bergshoeff

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook