November 2015

Veel rookontwikkeling bij grote brand in havengebied IJmuiden

Foto09 200IJMUIDEN – In een loods aan de Rondweg in IJmuiden is woensdagochtend brand uitgebroken, wat gepaard ging met veel rookontwikkeling. De melding van de brand in het IJmuidense havengebied kwam even voor acht uur bij de hulpdiensten binnen. De rookontwikkeling werd steeds heviger en de vlammen sloegen enige tijd uit het pand. De brandweer schaalde al snel op naar ‘zeer grote brand’: brandweereenheden van verschillende posten uit de IJmond en de rest van de regio rukten daarop uit om de brand te blussen.

 

Onder meer een hoogwerker en twee autoladders werden ingezet om de brand met waterkanonnen te bestrijden. Ook werd er gebruik gemaakt van een Cobra Cutter, een speciaal blussysteem dat fijne nevel dwars door muren kan spuiten. Groot watertransport werd opgebouwd om alle blusvoertuigen van voldoende water te voorzien. Vanwege de hevige rookontwikkeling werden meetploegen ingeschakeld.

Inmiddels is een brandweerpeloton uit Zaanstreek-Waterland opgeroepen om assistentie te verlenen bij de brandbestrijding.

UPDATE 13:15 uur: Inmiddels is het sein 'brand meester' gegeven, meldt de Gemeente Velsen via Twitter.

Foto01 BorderMaker

Foto02 BorderMaker

Foto03 BorderMaker

Foto04 BorderMaker

Foto05 BorderMaker

Foto06 BorderMaker

Foto07 BorderMaker

Foto08 BorderMaker

Foto09 BorderMaker

Foto10 BorderMaker

Foto11 BorderMaker

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook