Oktober 2015

Tien personen na ruim een uur door brandweer uit lift bevrijd

20151002 Liftopsluiting-6-200BEVERWIJK – Hulpdiensten zijn vrijdagavond lange tijd bezig geweest om tien personen uit een lift te redden in Beverwijk. Pas na ruim een uur konden de mensen uit hun benarde positie worden bevrijd. Rond half tien kwam op de meldkamer de melding binnen van een liftopsluiting in een flat aan de Alzettestraat in Beverwijk. Bij aankomst van de brandweer bleek dat er tien personen vastzaten op een paar meter boven de begane grond. Maar wat meestal een routineklus is voor de brandweer, bleek ditmaal echter een lastige opgave.

 

Er bleek in de flat geen sleutel aanwezig van de liftmachinekamer en ook in omliggende flats ontbrak deze sleutel. Brandweermensen hebben daardoor de toegang tot de technische ruimte open moeten breken. De lift is vervolgens handmatig omlaag getornd. Toen de lift op grondniveau was, gingen de deuren nog altijd niet open. Een spreider werd op voorhand in gereedheid gebracht. Uiteindelijk lukte het de brandweer met het nodige demonteerwerk om de liftdeuren te openen.

De tien personen hadden inmiddels ruim een uur vastgezeten. Zij hadden het erg warm gekregen en zijn ter plaatse nagekeken door eveneens gealarmeerd ambulancepersoneel. Iedereen knapte gelukkig snel weer op. De personen konden eindelijk naar buiten om een frisse neus te halen, nadat zij hun redders persoonlijk hadden bedankt.

Het liftmontagebedrijf is ingeschakeld om de lift en de schade te repareren. Tot die tijd is de lift buiten werking.

Alzettestraat lift  1

Alzettestraat lift  12

20151002 Liftopsluiting-1-BorderMaker

Alzettestraat lift  16

20151002 Liftopsluiting-2-BorderMaker

Alzettestraat lift  17

20151002 Liftopsluiting-3-BorderMaker

20151002 Liftopsluiting-6-BorderMaker

Alzettestraat lift  20

Alzettestraat lift  19

20151002 Liftopsluiting-8-BorderMaker

20151002 Liftopsluiting-7-BorderMaker

Foto's: Mike Bergshoeff & Niels Folkers

Twitter

112ijmond Stuk brandend karton in centrale berging flat Adigestraat #Beverwijk geblust door brandweer.
112ijmond Nu online: Hulpdiensten redden vier pulletjes uit duiker in Heemskerk - https://t.co/8EQ9OYZJwG @Brw_HMK @DierenambuK
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond bij aanrijding op rotonde in Heemskerk - https://t.co/2t9JUKiPYA
112ijmond Nu online: Automobilist rijdt scooter aan in Brederostraat Heemskerk, en slaat op de vlucht - https://t.co/gkjoxSfQE7
112ijmond Nu online: Steekvlam door geklapte stroomkabel bij tennisvereniging in Heemskerk - https://t.co/7XQSVbBVdH

Facebook